Ytbehandling

Hårdvaxolja, golvolja eller golvsåpa är olika ytbehandlingar vi använder. Här följer en beskrivning på de olika behandlingarna vi använder.

Hårdvaxolja:

Single Coat är en hårdvaxolja som skyddar och färgar träet med ett enda lager. Single Coat är en produkt av hög kvalitet, idealisk för ytbehandling av golv, paneler och möbler av trä.

Hårdvaxoljan tränger in i underlaget med en unik stark molekylär bindning och bildar en slitstark yta utan att den naturliga träkänslan går förlorad. Ytan blir vatten- och smutsavvisande, mycket slitstark och tålig mot spill.

Vesting Single Coat är lämpligt för både hemmamiljö och offentlig miljö.

Enligt Byggvarubedömningen är denna olja det bästa valet för människor och miljö.

Golvolja:

Selder & Co GOLVOLJA värms till 130 grader och absorberas av parketten eller golvplankorna till ett djup av 1,5 – 3 mm djup och ger ytan en djup lyster som inte kan fås med vax eller syntetiska oljor.

Därför håller behandlingen tills det impregnerade träskiktet har slitis bort; i praktiken i årtionden.

Skador kan lätt åtgärdas genom att slipa bort det skadade träet och därefter oljepolera stället.

Där golvet utsätts för hårt slitage uppstår med åren blanka stråk. De blir som nya om man polerar dem med polerskiva och en liten mängd olja vid rumstemperatur.

Golvsåpa

För såpabehandling av trägolv.

Vid behandling av trägolv med Selder & Co GOLVSÅPA bildas ett skyddande tvållager, som upplöses efter hand som golvet torkas av med vatten. En såpabehandling räcker till 30-50 avtorkningar. Golvet bleks efterhand som man torkar det.